Rode kool met appelmoes
Ik maak mijn rode kool in een pan met gaatjes van 5.7L, halve rode kool in fijne reeptjes, dan 6 appelen, dan erboven weer een halve rode kool in reepjes. Dat stoom ik onafgedekt gedurende 15 minuutjes op 120°C. Ondertussen stoof ik 2 à 3 sjalotjes in de pan. Als de stoomtijd verlopen is doe ik de rode kool bij de gestoofde sjalot, ik voeg er dan een bokaaltje veenbessenconfituur of mangochutney bij. Maar uiteraard kan je je eigen recept ook nemen voor de afwerking. In deze pan laat ik dan de rode kool nog een vijftal minuutjes stoven op het vuur.
Kaneelstokje en 2 el basterdsuiker erbij!
150 ml sinaasappelsap
1 gesnipperde ui
beetje azijn voorde rode kleur
Verse appelmoes 2 appels 6 minuten op 100graden, achteraf kaneel en klein beetje suiker (40 gram)
gehaktbal
aardappelpuree (Maggi “puree a la minute Crème fraîche / met spekjes)