Beenham met stukjes rode aardappel en witlof in krokant jasje
Beenham
Nodig:
- 500 gram beenham
- rosemarijn
- thijm
- 2 tenen knoflook
- laurierblaadje
Bereidingswijze:
- Beenham op twee plaatsen insnijden en insmeren met een mengsel van rosemarijn, thijm en knoflook.
- in beide insnedes een laurierblaadje leggen (steeltje laten uitsteken)
- Beenham dichtbinden en 35 minuten op 95 graden in de stoomoven (pan zonder gaatjes)
- Beenham insmeren met honing
- Beenham even in hete pan bakken voor de kleur
Witlof in krokant jasje
Nodig:
- 1 stronkje witlof per persoon
- 1 plak kaas per persoon
- 1 grote plak ham per persoon
- paneermeel
Bereidingswijze:
- snij de achterkanten uit de witlof
- stoom de stronken witlof 9 minuten op 120 graden (pan met gaatjes)
- omwikkel de stronken witlof eerst met kaas en daarna met ham
- haal ze door de paneermeel en bak ze in een pan met boter tot ze een knapperig korstje hebben
Rode aardappel
Nodig:
- 500 rode aardappels (Roseval)
- 2 tenen knoflook
- tijm (2 takje)
- 24 rozemarijnnaalden
- zeezout
- scheutje olijfolie
Bereidingswijze:
- Boen de aardappelen goed schoon en snijd ze in stukken van 1-1,5 cm
- stoom de aardappelen 5 minuten op 120 graden (pan met gaatjes)
- hak de knoflook en voeg dit bij de rozemarijn en tijm
- meng de olijfolie met wat zout door het knoflookmengsel en schep dit door de warme aardappelen