Beenham met stukjes rode aardappel en witlof in krokant jasje

Beenham

Nodig:

  • 500 gram beenham
  • rosemarijn
  • thijm
  •  2 tenen knoflook
  • laurierblaadje

Bereidingswijze:

  1. Beenham op twee plaatsen insnijden en insmeren met een mengsel van rosemarijn, thijm en knoflook.
  2. in beide insnedes een laurierblaadje leggen (steeltje laten uitsteken)
  3. Beenham dichtbinden en 35 minuten op 95 graden in de stoomoven (pan zonder gaatjes)
  4. Beenham insmeren met honing
  5. Beenham even in hete pan bakken voor de kleur

Witlof in krokant jasje

Nodig:

  • 1 stronkje witlof per persoon
  • 1 plak kaas per persoon
  • 1 grote plak ham per persoon
  • paneermeel

Bereidingswijze:

  1. snij de achterkanten uit de witlof
  2. stoom de stronken witlof 9 minuten op 120 graden (pan met gaatjes)
  3. omwikkel de stronken witlof eerst met kaas en daarna met ham
  4. haal ze door de paneermeel en bak ze in een pan met boter tot ze een knapperig korstje hebben

Rode aardappel

Nodig:

  • 500 rode aardappels (Roseval)
  • 2 tenen knoflook
  • tijm (2 takje)
  • 24 rozemarijnnaalden
  • zeezout
  • scheutje olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Boen de aardappelen goed schoon en snijd ze in stukken van 1-1,5 cm
  2. stoom de aardappelen 5 minuten op 120 graden (pan met gaatjes)
  3. hak de knoflook en voeg dit bij de rozemarijn en tijm
  4. meng de olijfolie met wat zout door het knoflookmengsel en schep dit door de warme aardappelen