Appelflappen van Jesper

Nodig voor appelflappen:

  • 2 Goudreinetten
  • zes eetlepels suiker
  • beetje kaneel
  • rozijnen
  • pakje bladerdeeg
  • 1 ei

Recept:

  1. schil de appels en verwijder het klokhuis
  2. snij de appels in kleine stukjes
  3. voeg de suiker en kaneel toe en hussel het goed door elkaar
  4. Voeg wat rozijnen toe
  5. kluts het ei in een bakje
  6. pak het bladerdeeg en verwijder het folie
  7. verdeel anderhalve eetlepel appelmengsel over een blaadje bladerdeeg
  8. bestrijk de rand van het bladerdeeg met ei
  9. vouw het bladerdeeg diagonaal dicht, zodat een driehoek ontstaat
  10. druk met een vork de dichtgevouwen randjes een beetje aan
  11. smeer de bovenkant in met ei en strooi er een dun laagje suiker over
  12. leg de appelflappen op een bakplaat en bak ze zo’n 17 minuten in de voorverwarmde oven (225 graden)