Stoofpeertjes

Benodigdheden:

  • 1 kg Gieser Wildeman stooperen
  • 2 dl rood vruchtensap (40 ml KC cassis + 160 ml water)
  • 3 dl rode wijn
  • 1 dl bessensap
  • 1 pijpkaneel
  • 100 gram suiker

Bereidingswijze:

  1. Meng de suiker met de rode wijn, de siroop en de bessensap in een pannetje en verwarm het eventjes.
  2. Schil de stoofperen en snijdt ze niet.
  3. Doe de peren in een stoomovepan zonder gaatjes.
  4. Voeg het wijn-siroopmengsel toe.
  5. Stel de stoomoven in op 100 graden en kook ze 90 minuten.
  6. Na het kookproces zullen de peren drijven en niet helemaal rood zijn. Laat de peren daarom 1 nacht staan in hun nat, zodat ze door en door rood worden
  7. Zet de peren in een ondiepe schaal en serveer
  8. Eventueel kan het vocht ingekookt worden tot sausdikte en over de peren gegoten worden.