Vanille Cupcakes met chocolade botercrème
Cupcakes
Nodig:
- 200 gr boter op kamertemperatuur
- 200 gr witte basterdsuiker
- 200 gr bloem
- 4 eieren
- merg van een vanillestokje of een zakje vanille
Bereidingswijze:
- Verwarm de over voor op 170 graden en plaats het rooster in het midden van de oven
- Voeg de boter in de beslagkom en begin met mixen.
- Voeg langzaamaan, al mixend op middelhoge snelheid de suiker door de boter. De suiker wordt zo beter opgenomen door de beter en het beslag wordt luchtiger.
- Voeg de eieren toe en mix het beslag op middelhoge snelheid goed door.
- Voeg beetje bij beetje de bloem toe en blijf mixen op middelhoge snelheid. Zodra het beslag egaal is, is het klaar.
- Zet de cupcakevormpjes klaar.
- Doe het beslag in een spuitzak en spuit de cupcakes tot ongeveer 2/3 vol. Probeer ze zo vlak mogelijk te vullen, zodat decoreren makkelijker gaat.
- Doe de cupcakes 20 minuten in de over en controleer na 20 minuten of het deeg nog nat is. Dit doe je met een satéprikker. Eventueel zet je ze nog maximaal 5 minuten in de oven.
- Na ongeveer 5 minuten kun je de cupcakes uit de vormpjes halen.
Botercrème
Nodig:
- 25 gr custardpoeder
- 250 ml Melk
- 25 gr Suiker
- ½ Vanillestokje
- 250 gr Boter
- 80 gr Basterdsuiker
- 70 gr cacaopoeder
Bereidingswijze: