Brownies met pistachenoten en cranberries
benodigdheden:
- 175 gram boter
- 200 gram pure chocolade (72% cacao), grofgehakt,
- 3 eieren op kamertemperatuur
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 gram rietsuiker
- 200 gram gedroogde cranberries
- 1 eetlepel maizena
- 125 gram bloem
- 190 gram gehakte pistachenoten
- 5 eetlepel ccoopops
- vierkante bakvorm bekleed met bakpapier
Bereidingswijze:
- Verwarm de over voor op 180 graden.
- Smelt de boter in een steelpan, neem de pan van het vuur en roer er 150 gram chocolade door tot alles gesmolten is.
- Klop in een kom de eieren met de suiker en vanillesuiker. Klop zeker 5 minuten.
- Spatel het chocolademengsel door de eieren en vervolgens de maizena, bloem, pistachenoten (wat noten achterhouden), cocopops en cranberries (2 eetlepels achterhouden).
- Schep het mengsel in de vorm en bak 35 tot 40 minuten.
- Laat het gebak afkoelen op een rooster en neem het uit de vorm.
- Smelt de rest van de chocolade au bain marie.
- Zigzag de chocolade met een lepel over de brownies en bestrooi met cranberries en de rest van de noten.
- Laat de chocolade stollen en snijd in circa 16 stukken.
- Lekker met een bol vanille-ijs.