Brownies met pistachenoten en cranberries

benodigdheden:

  • 175 gram boter
  • 200 gram pure chocolade (72% cacao), grofgehakt,
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gram rietsuiker
  • 200 gram gedroogde cranberries
  • 1 eetlepel maizena
  • 125 gram bloem
  • 190 gram gehakte pistachenoten
  • 5 eetlepel ccoopops
  • vierkante bakvorm bekleed met bakpapier

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de over voor op 180 graden.
  2. Smelt de boter in een steelpan, neem de pan van het vuur en roer er 150 gram chocolade door tot alles gesmolten is.
  3. Klop in een kom de eieren met de suiker en vanillesuiker. Klop zeker 5 minuten.
  4. Spatel het chocolademengsel door de eieren en vervolgens de maizena, bloem, pistachenoten (wat noten achterhouden), cocopops en cranberries (2 eetlepels achterhouden).
  5. Schep het mengsel in de vorm en bak 35 tot 40 minuten.
  6. Laat het gebak afkoelen op een rooster en neem het uit de vorm.
  7. Smelt de rest van de chocolade au bain marie.
  8. Zigzag de chocolade met een lepel over de brownies en bestrooi met cranberries en de rest van de noten.
  9. Laat de chocolade stollen en snijd in circa 16 stukken.
  10. Lekker met een bol vanille-ijs.