Pestohaasje met serranoham
Benodigdheden:
- 400 gram varkenshaas
- 2 eetlepel pesto alla genovese
- 4 plakjes serranoham
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 2 eetlepel olijfolie
- 25 gram rucola
- 4 zongedroogde tomaatjes in stukjes
- 25 gram Parmezaanse kaas (stukje
- aluminiumfolie
Bereidingswijze:
- Klap het dunne uiteinde van de varkenshaas terug, zodat het vlees overal even dik is.
- Besmeer de varkenshaas rondom met de pesto.
- Leg de ham overlappen naast elkaar. Leg er de varkenshaas op en rol het vlees in de ham op. Steek er eventueel een houten prikkertje in.
- Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten en schud ze op een bord.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak het vliees in 10-12 minuten bruin en vanbinnen rosé.
- Haal het vlees uit de pan en laat en verpakt in aluminiumfolie 5 minuten rusten.
- Snijd het vlees in plakjes en leg het op een schaal
- Bestrooi met rucola, de zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitten. Schaaf er met een dunschiller mooi vlokken Parmezaanse kaas boven.