Pestohaasje met serranoham

Benodigdheden:

  • 400 gram varkenshaas
  • 2 eetlepel pesto alla genovese
  • 4 plakjes serranoham
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 25 gram rucola
  • 4 zongedroogde tomaatjes in stukjes
  • 25 gram Parmezaanse kaas (stukje
  • aluminiumfolie

Bereidingswijze:

  1. Klap het dunne uiteinde van de varkenshaas terug, zodat het vlees overal even dik is.
  2. Besmeer de varkenshaas rondom met de pesto.
  3. Leg de ham overlappen naast elkaar. Leg er de varkenshaas op en rol het vlees in de ham op. Steek er eventueel een houten prikkertje in.
  4. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten en schud ze op een bord.
  5. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak het vliees in 10-12 minuten bruin en vanbinnen rosé.
  6. Haal het vlees uit de pan en laat en  verpakt in aluminiumfolie 5 minuten rusten.
  7. Snijd het vlees in plakjes en leg het op een schaal
  8. Bestrooi met rucola, de zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitten. Schaaf er met een dunschiller mooi vlokken Parmezaanse kaas boven.