Polonaise gebak
Benodigdheden voor 6 personen
Kookgerei
- bakpapier
- bakplaat
- spuitzak
- gladde spuitmond
- mixer
Mousse
- 200 gram chocolade
- 1 citroen
- 4 eieren
- 40 g suiker
- 250 ml slagroom
Chocolademousse
- Laat de chocolade au bain-marie smelten en laat iets afkoelen.
- Ontvet een kom met citroensap.
- Splits de eieren en klop het eiwit met de helft van de suiker in de keukenmachine stijf.
- Klop de slagroom lobbig met de andere helft van de suiker.
- Spatel het eiwit door de room en roer de chocolade er voorzichtig door.
- Laat circa 6 uur opstijven in de koelkast.
Polonaise
- 5 eieren
- 125 g suiker
- 125 g poedersuiker
- 10 g maïzena
Polonaiseschuim
- Verwarm de oven voor op 80 ºC.
- Klop met de mixer de eiwitten met de kristalsuiker tot stijve pieken.
- Spatel de poedersuiker en de maïzena erdoor.
- Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond.
- Spuit mandjes van het schuim door eerst een volle cirkel te spuiten en er vervolgens twee of drie randen op te spuiten.
Doe dit op een met bakpapier beklede bakplaat. - Droog het schuim minstens 3 uur in de oven.
Garnering
- 200 g (witte) chocolade
- cranberrycompote of aardbeien
Afmaken
- Laat de chocolade au bain-marie smelten en laat iets afkoelen in een bakje dat net iets groter is dan de ringen van de polonaise.
- Snij de aardbeien in stukjes.
- Dompel de ringen in de chocola en stapel ze op de bodem en kwast daarna ook de binnenkant van deze ‘schuimbakjes’ in.
- Spuit de chocolademousse in de schuimbakjes
- Leg wat stukjes aardbei op de chocolademousse met daarbovenop wat slagroom of poedersuiker.