Polonaise gebak

Benodigdheden voor 6 personen

Kookgerei

  • bakpapier
  • bakplaat
  • spuitzak
  • gladde spuitmond
  • mixer

Mousse

  • 200 gram chocolade
  • 1  citroen
  • 4  eieren
  • 40 g suiker
  • 250 ml slagroom

Chocolademousse

  1. Laat de chocolade au bain-marie smelten en laat iets afkoelen.
  2. Ontvet een kom met citroensap.
  3. Splits de eieren en klop het eiwit met de helft van de suiker in de keukenmachine stijf.
  4. Klop de slagroom lobbig met de andere helft van de suiker.
  5. Spatel het eiwit door de room en roer de chocolade er voorzichtig door.
  6. Laat circa 6 uur opstijven in de koelkast.

Polonaise

  • 5 eieren
  • 125 g suiker
  • 125 g poedersuiker
  • 10 g maïzena

Polonaiseschuim

  1. Verwarm de oven voor op 80 ºC.
  2. Klop met de mixer de eiwitten met de kristalsuiker tot stijve pieken.
  3. Spatel de poedersuiker en de maïzena erdoor.
  4. Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond.
  5. Spuit mandjes van het schuim door eerst een volle cirkel te spuiten en er vervolgens twee of drie randen op te spuiten.
    Doe dit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Droog het schuim minstens 3 uur in de oven.

Garnering

  • 200 g (witte) chocolade
  • cranberrycompote of aardbeien

Afmaken

  1. Laat de chocolade au bain-marie smelten en laat iets afkoelen in een bakje dat net iets groter is dan de ringen van de polonaise.
  2. Snij de aardbeien in  stukjes.
  3. Dompel de ringen in de chocola en stapel ze op de bodem en kwast daarna ook de binnenkant van deze ‘schuimbakjes’ in.
  4. Spuit de chocolademousse in de schuimbakjes
  5. Leg wat  stukjes aardbei op de chocolademousse met daarbovenop wat slagroom of poedersuiker.

2014-10-19 19.28.40