Appel, cranberry noten taart

Met de voetjes in de cranberries

Benodigdheden:

  • 1 pak Koopmans Appeltaartmix
  • 175 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 1 kilogram Goudreinetten (4 grote appels)
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 2 eetlepels kaneel
  • 125 gram studentenhaver (zonder gedroogde pruimen)
  • 1 potje cranberrycompote
  • bloem

Kookgerei:

  • spingvorm van 24 cm
  • mixer met deeghaken
  • zeef
  • staafmixer

Bereidingswijze:

  1. Vet de springvorm in met boter;
  2. Verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden;
  3. Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en 1 los geklopt ei toe;
  4. kneed het geheel met mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg;
  5. Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm;
  6. Laat de cranberrycompote uitlekken in een zeef;
  7. Maak de studentenhaver fijn met de staafmixer;
  8. Meng de cranberrycompote met de fijngemaakte studentenhaver en bedek hiermee de bodem van de taart;
  9. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.;
  10. Besprenkel eventueel met citroensap om te voorkomen dat ze bruin worden;
  11. Doe de suiker en de kaneel door de stukjes appel en laat even uitlekken in de zeef;
  12. Doe het mengsel op de cranberrycompote;
  13. Bestuif het aanrecht met wat bloem en maak van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes;
  14. Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel;
  15. Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met het tweede losgeklopte ei;
  16. Bak de appeltaart 75 minuten in  het midden van oven gaar en goudbruin;
  17. Laat de taart 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

2014-10-26 16.37.01

2014-10-26 16.37.15

2014-10-26 16.40.59