Pavlova
Nodig:
- 4 eieren, gesplitst (eiwit)
- 175 gram witte basterdsuiker
- 250 ml slagroom
- cranberrycompote
- 125 gram bosbessen
- 125 gram aardbeien
- 1 theelepel azijn
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor tot 180 graden.
- Mix de eiwitten tot ze beginnen te schuimen
- Voeg de suiker toe en mix tot het schuim zo stevig is dat het mengsel in de kom blijft zitten als je deze op de kop houdt. Mix er de maizena en azijn doorheen.
- Schep het eiwitschuim in een grote hoop op het midden van de bakplaat met bakpapier. Spreid het schuim uit tot een ronde van circa 20 cm en 3 tot 4 cm dik.
- Zet de bakplaat met het schuim in de oven en verlaag de temperatuur naar 120 graden.
- Bak de schuimtaart 1,5 uur tot de buitenkant knapperig is, maar het schuim van binnen nog zacht.
- Laat de schuimtaart afkoelen (minimaal 1 uur).
- Mix de slagroom zonder suiker stijf en verdeel deze over de schuimtaart.
- Verdeel het rode fruit over de taart.
Het resultaat: