Stoofpeertjes
Benodigdheden:
- 1 kg Gieser Wildeman stooperen
- 2 dl rood vruchtensap (40 ml KC cassis + 160 ml water)
- 3 dl rode wijn
- 1 dl bessensap
- 1 pijpkaneel
- 100 gram suiker
Bereidingswijze:
- Meng de suiker met de rode wijn, de siroop en de bessensap in een pannetje en verwarm het eventjes.
- Schil de stoofperen en snijdt ze niet.
- Doe de peren in een stoomovepan zonder gaatjes.
- Voeg het wijn-siroopmengsel toe.
- Stel de stoomoven in op 100 graden en kook ze 90 minuten.
- Na het kookproces zullen de peren drijven en niet helemaal rood zijn. Laat de peren daarom 1 nacht staan in hun nat, zodat ze door en door rood worden
- Zet de peren in een ondiepe schaal en serveer
- Eventueel kan het vocht ingekookt worden tot sausdikte en over de peren gegoten worden.