Appel, cranberry noten taart
Met de voetjes in de cranberries
Benodigdheden:
- 1 pak Koopmans Appeltaartmix
- 175 gram roomboter
- 2 eieren
- 1 kilogram Goudreinetten (4 grote appels)
- 50 gram witte basterdsuiker
- 2 eetlepels kaneel
- 125 gram studentenhaver (zonder gedroogde pruimen)
- 1 potje cranberrycompote
- bloem
Kookgerei:
- spingvorm van 24 cm
- mixer met deeghaken
- zeef
- staafmixer
Bereidingswijze:
- Vet de springvorm in met boter;
- Verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden;
- Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en 1 los geklopt ei toe;
- kneed het geheel met mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg;
- Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm;
- Laat de cranberrycompote uitlekken in een zeef;
- Maak de studentenhaver fijn met de staafmixer;
- Meng de cranberrycompote met de fijngemaakte studentenhaver en bedek hiermee de bodem van de taart;
- Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.;
- Besprenkel eventueel met citroensap om te voorkomen dat ze bruin worden;
- Doe de suiker en de kaneel door de stukjes appel en laat even uitlekken in de zeef;
- Doe het mengsel op de cranberrycompote;
- Bestuif het aanrecht met wat bloem en maak van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes;
- Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel;
- Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met het tweede losgeklopte ei;
- Bak de appeltaart 75 minuten in het midden van oven gaar en goudbruin;
- Laat de taart 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.