Tomatensoep

Ingrediënten:

  • 750 gram tomaten
  • 2 uien
  • Blikje tomatenpuree
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 soepblokjes
  • Basilicum
  • Optioneel
    • soepballetjes
    • paprika
    • crême fraiche

Bereidingswijze:

  1. Snij de tomaten (en eventueel de paprika) in stukjes
  2. Snipper de uien
  3. Pel de knoflook en snijdt deze in stukjes
  4. Bak de gesnipperde uiten en de stukjes knoflook in een grote soeppan in wat olie
  5. Voeg de inhoud van het blikje tomatenpuree toe
  6. Voeg de twee bouillonblokjes samen met 750ml water toe
  7. Voeg de tomaten (de paprika) en de basilicum toe
  8. Roer tot het geheel kookt en laat de soep vervolgens nog 10 minuten op een lage stand doorkoken
  9. Pureer de soep in de pan met een staafmixer
  10. Voeg desgewenst soepballetjes toe en laat ze 5 minuten meekoken
  11. Voeg eventueel wat peper toe
  12. verdeel de soep over 4 kommen en doe er met een lepel crême fraiche bovenop