Ingrediënten:
- 750 gram tomaten
- 2 uien
- Blikje tomatenpuree
- 3 teentjes knoflook
- 2 soepblokjes
- Basilicum
- Optioneel
- soepballetjes
- paprika
- crême fraiche
Bereidingswijze:
- Snij de tomaten (en eventueel de paprika) in stukjes
- Snipper de uien
- Pel de knoflook en snijdt deze in stukjes
- Bak de gesnipperde uiten en de stukjes knoflook in een grote soeppan in wat olie
- Voeg de inhoud van het blikje tomatenpuree toe
- Voeg de twee bouillonblokjes samen met 750ml water toe
- Voeg de tomaten (de paprika) en de basilicum toe
- Roer tot het geheel kookt en laat de soep vervolgens nog 10 minuten op een lage stand doorkoken
- Pureer de soep in de pan met een staafmixer
- Voeg desgewenst soepballetjes toe en laat ze 5 minuten meekoken
- Voeg eventueel wat peper toe
- verdeel de soep over 4 kommen en doe er met een lepel crême fraiche bovenop