Surinaamse Roti

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 gr aardappelen
  • 2 tomaten
  • 500 gr sperziebonen
  • 4 roti vellen
  • 2 tl Surinaamse massala kruiden
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 400 ml water
  • 1 bouillonblokje (groente)
  • chilipoeder of een verse chilipeper, naar smaak
  • zout
  • Olie om in te bakken

Bereiding

  1. Kook de eieren in 8 minuten hard en laat de eieren goed schrikken. Pel de eieren.
  2. Snipper het uitje fijn en hak de knoflook. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Snijd ook de tomaat in blokjes.
  3. Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje aan. Voeg na een paar minuten ook de knoflook toe en bak een paar minuutjes mee. Voeg hierbij de massala kruiden en bak kort mee. Voeg vervolgens ook de blokjes tomaat en tomatenpuree en roerbak deze ook kort mee.
  4. Voeg de blokjes aardappel toe en voeg ook meteen water en 1 bouillonblokje toe. Breng op smaak met zout en chilipoeder. Laat dit ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen of tot de aardappel gaar is. De saus zal een beetje indikken, dit is de bedoeling.
  5. Snijd in de tussentijd de uiteinden van de boontjes en kook deze beetgaar. Voor extra smaak zou je 2 extra knoflookteentjes kunnen pletten en deze in een beetje olie aanbakken en vervolgens de gare boontjes kort meebakken. Deze stap is optioneel.
  6. Verwarm de roti vellen kort. Halveer de eieren en serveer deze samen met de aardappelen, boontjes en de roti vellen.